این وبلاگ با مضمون فیزیوتراپی آرتروز زانو برای سایت شاط البرز نوشته شده است.
در این وبلاگ قصد داریم به فواید فیزیوتراپی ارتروز زانو بپردازیم .ارتروز زانو معمولا نتیجه ساییدگی و از دست دادن پیش رونده غضروف مفصلی است.
افراد مسن بیشتر مبتلای آرتروز زانو هستند. در حالی که این موضوع بستگی به این دارد که در طی سالهای جوانی و نوجوانی حرفه آنها چه چیزی بوده است که امروزه بر اثر کهولت سن به این حادثه دچار شده اند.
فیزیوتراپی ارتروز زانو
آرتروزهای زانو به دو دسته استئوآرتریت اولیه واستئوآرتریت ثانویه تقسیم می شود. آرتروز اولیه بر اثر دژانریسیون مفصلی بدون هیچ نشانه ای خودش را آشکار می کند.
آرتروز ثانویه بر اثر غلظت غیر طبیعی نیرو در سراسر مفصل مثل اتفاقات پس از سانحه ای یا غضروف مفصلی مثل آرتریت روماتوئید است. این دو نوع آرتروز باعث شده است که پزشکان معالج برای درمان بیشتر فیزیوتراپی آرتروز زانو را تجویز کنند.
آرتروز زانو یک اختلال مفصلی به شدت دردناک و مزمن است که له طور اختصاصی فقط زانو را درگیر نمی کند بلکه؛ دست ها، لگن و ستون فقرات را نیزهم درگیر می کند.
شدت علائم برای هر فردی متفاوت ظاهر می شود و معمولا ناخوش احوالی است که به کندی پیشرفت می کند. باوجود چنین دردهای ممکن است دکتر معالج از سه روش دارو، فیزیوتراپی آرتروز زانو و جراحی برای درمان نسبی استفاده کند.
بیماری ها هر یک با علائمی خاص به خود یا مشترک در بدن شما ظاهر می شوند. آرتروز زانو هم از این قاعده مستثنی نبوده و علائمی چون:
علائم بالا جزء شایع ترین علائم از آرتروز زانو است.
روند بیماری آرتروز زانو کند است اما برای درمان باید محافظه کارانه شروع به فعالیت کرد. هنگامی که روش های محافظه کارانه ای چون فیزیوتراپی آرتروز زانو با شکست مواجه شد راهی به جز جراحی باقی نمی ماند.
داروها می توانند بر سرعت و پیشرفت آرتروز زانو اثر بگذارند و آن را به تاخیر بیاندازند. داروهای تجویزی در شرایط التهابی بسیار کمک می کنند. هرچند در حال حاضر هیچ عامل اصلاح کننده ای بیماری برای درمان زانو وجود ندارد.
تمام بیماری ها به طور معمول برای حاصل ششدن بهبودی نیاز است اموری رعایت بشود. به طور مثال مواد غذایی بسیار نقش پر اهمیتی دارد. در بیماری آرتروز زانو هم به همین صورت است مصرف بعضی از مواد غذایی ها در روند بهبود و کاهش درد اثر مستقیمی دارند.
مواد غذایی چون:
مصرف این موارد گفته شده به شما کمک فراوانی می کند. روغن ماهی که امروزه حتی به شکل قرص های ویتامینه هم موجود است برای اکثر سنین توصیه می شود.
فیزیوتراپی ارتروز زانو
در عین حال که از یکسری مواد غذایی بسیار استفاده می کنید باید از بعضی از آنها دوری بجویید. لیست مواد غذایی که باید از آن دوری کنید عبارتند از:
در صورت مصرف بیش از اندازه این محصولات ممکن است حتی فیزیوتراپی آرتروز زانو هم دیگر برایتان کارساز نباشد.
یکی از روش های درمانی برای شما فیزیوتراپی آرتروز زانو است. انجام حرکت های کششی و مناسب می تواند به شما در روند بهبود این بیماری کمک کند. یکی از این روش ها به شرح ذیل است:
رو به سطح صاف و مسطحی چون دیوار بایستید و پا را در حود بکشید و پای دیگر را در جلو قرار دهید و در همین حین دست ها یا ساعد ها را برای جلوگیری از نیفتادن روی دیوار قرار بدهید. به آرامی زانوی جلوی را خم کنید و پاشنه پای بعدی را در پشت سر خود بر روی زمین نگه دارید. زمانی که احساس کشیدگی در پشت مچ پا یا ساق پا کردید به آرامی حالت را در ۳۰ ثانیه نگه دارید.
ورزش های مفید برای آرتروز زانو
ورزش های مفید برای ارتروز زانو عبارتند از:
برای انجام تمامی این ورزش ها نیاز دارید به کسی که حتما در کنارتان حضور داشته باشد چون این حرکات ورزشی کمی بیشتر از آن چیزی که فکر می کنید تخصصی هستند.
پیاده روی از سری ورزشاتی است که به طور همیشه وجود دارد حتی اگر به صورت حرفه ای دنبال نشود. اما این موضوع که آیا پیاده روی برای آرتروز زانو مفید است در جواب باید گفت پیاده روی برای مبتلایان به آرتروز زانو یک گرینه فوق العاده است.
این ورزش یک فعالیت کم تاثیر است که فشار بی موردی را به مفاصل وارد نمی کند. علاوه براین، راه رفتن می تواند دامنه حرکتی زانو را افزایش بدهد و از سفت شدن بیش از حد آن جلوگیری کند. پیاده روی سبب می شود تا شاید دیگر شما نیازی به فیزیوتراپی آرتروز زانو نداشته باشید.
در مقابل تمام فعالیت های که باید انجام بدهید باید از یکسری ورزش ها دوری کنید. به طور مثال:
انجام این فعالیت ها ممکن است شمارا نیازمند به دارو، فیزیوتراپی آرتروز زانو و حتی جراحی کند.
تا اینجا ما برای شما سه راه درمان از ارتروز زانو را نام بردیم که عباتند از دارودمانی در مرحله سطحی، فیزیوتراپی آرتروز زانو در مرحله کمی پیشرفته تر و مرحله آخر جراحی که تا حد ممکن از آن دوری کنید.
طبق کشفیات اخیر در زمینه درماان آرتروز زانو و آرتروزها به کسانی که علائم درد مرتبط را تجربه می کنند اجازه می دهند تا تحرک بیشتری در مفاصل خود داشته باشند. کندرویتین سولفات به طور قابل توجهی باعث کاهش درد و بهبود تحرک زانو در بیماران مبتلا به آرتروز است.
فیزیوتراپی ارتروز زانو
آرتریت استئوآرتریت شایع ترین شکل آرتروز در زانو است. این یک نوع آرترویت دژنراتیو، فرسوده و پارگی است که اغلب در افراد ۵۰ ساله و بالاتر رخ می دهد، اگرچه ممکن است در افراد جوان تر هم نیز رخ بدهد و این یک پدیده طبیعی است. در آرتروز غضروف مفصل زانو به تدریج از بین می رود و ممکن است حتی دیگر فیزیوتراپی آرتروز زانو و جراحی هم کارآمد نباشد.