فیبرومیالژیا

فیبرومیالژیا

فیبرومیالژیا

فیبرومیالژیا

فیبرومیالژیا

بیماری فیبرومیالژیا (Fibromyalgia)

فیبرومیالژیا

فیبرومیالژیا

در اینمطلب از کلینیک نشاط البرز به برسی بیماری فیبرومیالژیا، روش های تشخیص و درمان ان همچنین علایم ان پرداخته ایم

بیماری فیبرومیالژیا (Fibromyalgia)

انسان ها از زمانی که پای خود را به این دنیا می گذارند، با درد دست و پنجه نرم می کنند. این درد می تواند خفیف یا شدید باشد. جالب است که هنوز منشا بسیاری از درد های انسان ناشناخته است. بیماری های مختلفی در رابطه با دردهای موضعی و پراکنده وجود دارد. یکی از این بیماری ها، فیبرومیالژیا (Fibromyalgia) است که علت آن همچنان ناشناخته است.

این بیماری، عضلات اسکلتی بدن را تحت تاثیر قرار داده و سبب خستگی و خواب آلودگی خواهد شد. این بیماری علاوه بر تاثیرات جسمانی، تاثیر فراوانی بر روی روح و روان شما نیز خواهد شد. در این مقاله قصد داریم تا به جزئیات بیماری فیبرومیالژیا بپردازیم. با ما همراه باشید.

سونوگرافی اسکلتی عضلانی

درد چیست و چه تاثیری بر بدن می گذارد؟

درد نوعی ساز و کار محافظتی است که شما را از وجود آسیب وارد شده به بدن، آگاه می کند. درد، نوعی احساس ناخوشایند بوده که از فردی به فرد دیگر متفاوت خواهد بود. هنگامی که بافتی آسیب می بیند، سیگنال هایی به مغز فرستاده می شود که مغز در پاسخ به آن ها، سیستم درد را اجرا می کند. البته جالب است بدانید که درد همیشه به معنای وجود یک آسیب نیست. این بدان معناست که شما می توانید درد داشته باشید حتی زمانی که بافتهای شما واقعاً ایمن هستند. درد می تواند حالت ثابت، ضربان دار، نیشگون گرفتن یا سوزن سوزن باشد.

درد می تواند علائم فیزیکی دیگری مانند تهوع ، سرگیجه ، ضعف یا خواب آلودگی را به همراه داشته باشد. مهم تر از این موارد، این است که درد، شیوه زندگی شما را تحت تاثیر قرار می دهد. درد به دو صورت حاد یا مزمن تقسیم بندی خواهد شد. درد حاد معمولاً شدید و کوتاه مدت بوده و اغلب نشانه ای از آسیب بدن شما است. درد مزمن نیز در طیفی از خفیف تا شدید قرار داشته و ممکن است طولانی مدت باشد.

بیشتر بخوانید  درمان پارگی و دیسک کمر

آشنایی با بیماری فیبرومیالژیا (Fibromyalgia)

آشنایی با بیماری فیبرومیالژیا (Fibromyalgia)

فیبرومیالژیا در دسته بیماری های عصبی مزمن قرار دارد. این بیماری معمولا ماهیچه و رباط ها را تحت تاثیر قرار خواهد داشت. فیبرومیالژیا قبلاً به عنوان فیبروزیت شناخته می شد. فیبرومیالژیا باعث درد و خستگی در تمامی بدن می شود. فیبرومیالژیا طولانی مدت بوده و تمامی بدن را درگیر می کند. افراد مبتلا به فیبرومیالژیا ممکن است نسبت به افرادی که فیبرومیالژیا ندارند به درد حساس تر باشند.

این حالت با نام درک غیر طبیعی درد شناخته شده و علت این بیماری همچنان ناشناخته است. فیبرومیالژیا مختص به کشور خاصی نیست و در سراسر جهان گسترده شده است. آمار ها نشان داده که از ۲۰ نفر، یک نفر به فیبرومیالژیا مبتلا می شوند. جالب است بدانید که احتمال ابتلا به این بیماری در زنان، هفت برابر مردان است. فیبرومیالژیا سن خاص و مشخصی ندارد اما بیشتر افراد ۳۰ تا ۶۰ ساله تحت تاثیر آن قرار می گیرند.

آیا فیبرومیالژیا ارثی است؟

دانشمندان، تحقیقات گسترده ای بر روی ژنتیک افراد مبتلا به فیبرومیالژیا انجام داده اند. نتایج تحقیقات نشان داده است که احتمال ابتلا به این بیماری در افرادی که سابقه خانوادگی دارند، ۸ برابر بیشتر نسبت به سایر افراد خواهد بود. چندین ژن در به وجود آمدن فیبرومیالژیا نقش دارند. مطالعات روی دوقلوها نشان می دهد که نیمی از خطر فیبرومیالژیا و اختلالات مربوط به آن ژنتیکی و نیمی از خطر محیطی است.

بیماری فیبرومیالژیا چه نشانه ای دارد؟

بیماری فیبرومیالژیا چه نشانه ای دارد؟

  • درد گسترده و منتشر شده در سراسر بدن: یکی از علائم اصلی بیماری فیبرومیالژیا، درد ی است که کل بدن را تحت تاثیر قرار می دهد. البته این درد ممکن است در نواحی گردن یا کمر بیشتر باشد. درد فیبرومیالژیا ممکن است به صورت ثابت، سوزش و سوزن سوزن شدن و یا درد شدید احساس شود.
  • حساسیت شدید: این بیماری باعث می شود تا حتی به کوچک ترین لمس نیز واکنش شدیدی نشان دهید. ضربه کوچک وارد شده به بدن شما ممکن است تا چندین ساعت نیز سیگنال درد ایجاد کند. همچنین ممکن است به چیزهایی مانند دود ، غذاهای خاص و چراغهای روشن حساس باشید. در زبان پزشکی، شما به هیپرالژزی و آلودینیا مبتلا خواهید شد. قرار گرفتن در معرض مسائل حساسیت زا، سبب عود کردن علائم بیماری می شود.
  • احساس سفتی و سختی: فیبرومیالژیا سبب می شود که شما در بدن خود، احساس سفتی داشته باشید که حالت بسیار کلافه کننده ای است. اسپاسم عضلانی نیز در این بیماری به وفور مشاهده می شود.
  • خستگی: افراد مبتلا به فیبرومیالژیا همیشه خسته هستند. البته میزان خستگی، متغیر می باشد. خستگی شدید ممکن است ناگهان ظاهر شود و تمام انرژی شما را از بین ببرد. به همین دلیل حتی در انجام کارهای سبک نیز احساس خستگی فراوانی خواهید کرد.
بیشتر بخوانید  سندرم شین اسپلینت

از دیگر علائم مهم این بیماری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سرگیجه و بی حوصلگی
  • افسردگی
  • احساس گرمای یا سرمای بیش از حد
  • سوزن سوزن شدن و احساس بی حسی در دست و پاها
  • دوره های غیر منظم و دردناک عادت ماهیانه در زنان
  • اضطراب، افسردگی و سردرد

بیماری فیبرومیالژیا به چه دلایلی ایجاد می شود؟

بیماری فیبرومیالژیا به چه دلایلی ایجاد می شود؟

همانطور که گفته شد، در حال حاضر اطلاعات دقیقی از دلایل بیماری فیبرومیالژیا در دسترس نیست. اما به نظر می رسد ارتباط زیادی با مواردی مثل آرتریت، سلامت روحی و روانی و اتفاقات مهلک و سنگین و بیماری فیبرومیالژیا وجود دارد. یک نظریه این است که این بیماری ناشی از مشکلات سیستم عصبی مرکزی فرد است که تمام احساسات و حرکات بدن را کنترل می کند.

تحقیقات ثابت کرده است که در افراد مبتلا به این بیماری، قسمت مربوط به حس درد با سایر افراد متفاوت است. به طور مثال، ممکن است فردی در اثر ضربه یا اتفاقی خاص، دچار ناراحتی شود اما این احساس ممکن است در شما به صورت درد ظاهر گردد. افراد مبتلا به فیبرومیالژیا اغلب خواب کافی ندارند. نداشتن خواب کافی، شرایط را برای بیماران سخت تر خواهد کرد. وقتی افسرده هستید ، درد شما نیز بدتر می شود.

تشخیص بیماری فیبرومیالژیا به چه صورت است؟

تشخیص بیماری فیبرومیالژیا به چه صورت است؟

تشخیص بیماری فیبرومیالژیا به هیچ عنوان ساده نیست! گاهی اوقات، برای تشخیص این بیماری به نظر پزشکان متعددی نیازمندیم. توجه کنید که هیچ آزمایشی برای تشخیص قطعی بیماری فیبرومیالژیا وجود دارد. مهم ترین مشخصه آن، احساس خستگی و درد گسترده و پراکنده در سراسر بدن است. به طور کلی، در تشخیص این بیماری از موارد زیر کمک می گیرند:

  • پرسش دقیق درباره علائم و بررسی سابقه پزشکی
  • معاینه کلی بدن مراجعه کننده
  • استفاده از اشعه ایکس و آزمایش خون برای بررسی وضعیت کلی بدن
  • بررسی مدت زمان و محل دردها در بدن
  • علائم جسمی مانند افسردگی، بی خوابی یا خواب فراوان و مشکلات شناختی
بیشتر بخوانید  فیزیوتراپی پس از جراحی مفصل زانو

بیماری فیبرومیالژیا چگونه درمان می شود؟

بیماری فیبرومیالژیا چگونه درمان می شود؟

برای درمان این بیماری، باید از ترکیبی از شیوه های مختلف و دارودرمانی استفاده کنیم. استفاده از داروها، تغییر سبک زندگی، استفاده از شیوه های روانشناسی و برخی از درمان های دیگر در این روند موثر خواهند بود.

دارودرمانی بیماری فیبرومیالژیا

  • استفاده از مسکن های بدون نسخه یا otc
  • بهره گیری از داروهایی که به طور خاص برای این بیماری تجویز می شوند
  • داروهای ضد درد
  • داروهای ضد افسردگی خاص ، که ممکن است به درد یا مشکلات خواب کمک کند

تغییر سبک زندگی در بیماری فیبرومیالژیا

  • تنظیم برنامه خواب (داشتن خواب کافی)
  • ورزش کردن و انجام فعالیت های منظم بدنی، در این راه، بهره گیری از تمرین های فیزیوتراپی بسیار تاثیر گذار خواهد بود.
  • مدیریت استرس
  • بهره گیری از رژیم غذایی سالم

بهره گیری از تکنیک های روانشناسی در درمان فیبرومیالژیا

درمان رفتاری شناختی (CBT) ، می تواند به شما در یادگیری استراتژی های مقابله با درد، استرس و افکار منفی کمک کند.

تحقیقات نشان داده که استفاده از ماساژ درمانی، درمان کایروپراکتیک و طب سوزنی نیز می تواند کمک بزرگی به شما کند.

درمان فیبرومیالژیا در فردیس کرج

کلینیک درمانی نشاط البرز واقع در فردیس کرج اراعه راهکار های درمانی برای درمان بیماری فیبرومیالژیا، روش های تشخیص نوین همچنین کادر درمانی متخصص طب فیزیکی و توانبخشی همچنین گروه فیزیوتراپی در خدمت بیماران عزیز میباشد که امکان ویزیت را برای بیماران ساکن کرج و فردیس فراهم اورده است.

فیزیوتراپی در فردیس کرج

کار درمانی در فردیس کرج

نوار عصب و عضله در فردیس کرج

متخصص طب فیزیکی در فردیس کرج

نوار عصب و عضله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب

فیبرومیالژیا

کلینیک نشاط البرز
همین حالا نوبت خود را رزرو کنید!

هم اکنون میتوانید نوبت های خود را به صورت آنلاین رزرو نمایید