دران مطلب از کلینیک درمانی نشاط البرز به برسی بیماری تنگی کانال نخایی، روش های درمانی، تشخیص تنگی کانال نخاعی و عواملی که باعث بروز اینبیماری میشود میپردازیم
تمام اعمال بدن ما، تحت تاثیر دستگاه عصبی است. به طور کلی دستگاه عصبی به دو دسته محیطی و مرکزی تقسیم می شود. دستگاه عصبی مرکزی شامل مغز و نخاع بوده و سیستم محیطی نیز به بخش عصبی خارج از مغز و نخاع اطلاق می شود. دستورهای بسیار زیادی توسط نخاع به سایر نقاط بدن مخابره می شود. ستون فقرات، محافظ نخاع محسوب می شود تا آن را از خطرات احتمالی حفظ کند. در جریان برخی از بیماری ها و حالات، کانال های نخاعی دچار تنگی می شوند که در این صورت، نخاع تحت فشار قرار خواهد گرفت. در ادامه مقاله به بررسی جزئیات تنگی کانال نخاعی می پردازیم. با ما همراه باشید.
نخاع شما دسته ای از اعصاب است که در یک تونل قرار دارد، به این تونل کانال نخاع گفته می شود. تنگی ستون فقرات، باریک شدن یک یا چند فضا درون ستون فقرات شما است. به بیان دیگر، یک وضعیت دژنراتیو است که در آن، فضای کمتری برای عناصر عروقی و عصبی ایجاد می شود. تنگی ستون فقرات کمری نوعی باریک شدن کانال نخاع است و باعث فشرده شدن اعصابی می شود که از پایین کمر به داخل پاها می روند. استنوز ، به معنی باریک شدن ، می تواند باعث فشار بر نخاع یا اعصابی شود که از نخاع به عضلات شما می روند. باریک شدن کانال نخاع معمولاً به آرامی و طی سالها یا دهه ها رخ می دهد. البته همه بیماران مبتلا به تنگی کانال نخاعی علائم از خود نشان نمی دهند. تنگی نخاع می تواند در هر قسمت از ستون فقرات شما اتفاق بیفتد اما بیشتر در ناحیه کمر دیده می شود.
تنگی ستون فقرات می تواند در هرجای ستون فقرات رخ دهد اما معمولاً در دو منطقه اتفاق می افتد: کمر و گردن. در واقع بر اساس محل ایجاد این حالت، تنگی کانال عموما به دو دسته تقسیم می شود؛ Cervical stenosis و Lumbar stenosis. نوع Cervical به تنگی کانال گردنی و نوع Lumbar به نوع کمری باز می گردد. تنگی ستون فقرات می تواند همزمان در یک یا چند قسمت رخ دهد. در موارد شدید تنگی نخاع، پزشکان ممکن است جراحی را برای ایجاد فضای اضافی برای نخاع یا اعصاب توصیه کنند. باریک شدن کانال نخاع معمولاً به دلیل افزایش سن رخ داده و به همین دلیل اندازه کانال کاهش پیدا می کند. البته این حالت در افراد جوان تر نیز رخ می دهد.
تنگی ستون فقرات ممکن است در هر کسی ایجاد شود اما در مردان و زنان بالای ۵۰ سال بیشتر به این بیماری مبتلا می شوند. البته افرادی از بدو تولد، با کانال نخاعی تنگ متولد می شوند. اسکولیوز یا آسیب به ستون فقرات نیز می تواند شما را در معرض تنگی نخاع قرار دهد.
ابتلا به تنگی نخاع لزوما علائم خاصی را ایجاد نمی کند. ممکن است علائمی از خود نشان بدهید، یا نشان ندهید! باریک شدن کانال نخاع معمولاً روندی آهسته است و با گذشت زمان بدتر می شود. اگرچه تنگی ستون فقرات می تواند در هر نقطه از ستون فقرات رخ دهد، اما همانطور که گفته شد، بیشتر در گردن و کمر شایع است. علائم در افراد مختلف متفاوت است و معمولا پایدار نیست.
شایعترین علت تنگی ستون فقرات ، آرتروز است که سبب ساییدگی تدریجی مهره ها و افزایش فشار بر نخاع خواهند شد. بیشتر افرادی که علائم تنگی نخاع را نشان می دهند ۵۰ سال یا بیشتر هستند. زنان بیشتر در خطر ابتلا به این حالت هستند. علاوه بر آرتروز ، سایر شرایط یا شرایط می توانند باعث تنگی نخاع شوند:
در ابتدا، پزشک سابقه شما را بررسی کرده و درباره فعالیت های روزمره سوال می پرسد. در طول معاینه فیزیکی، پزشک ستون فقرات شما را لمس کرده و در صورت لزوم به ان فشار وارد می کند تا ناحیه ای که سبب ایجاد درد شده، شناسایی شود. پزشک به احتمال زیاد از شما می خواهد در جهات مختلف خم شوید تا ببینید آیا موقعیت های مختلف ستون فقرات باعث درد یا علائم دیگر می شود. پزشک همچنین نحوه حرکت و راه رفتن شما را بررسی کرده و قدرت دست و پا را بررسی می کند. البته از شیوه های تصویر برداری نیز استفاده می شود:
بسیاری از متخصصین و پزشکان در روند درمان یاریگر شما خواهند بود. شیوه های متفاوتی برای درمان این بیماری وجود دارد. لازم به ذکر است که جراحی، آخرین گزینه درمان محسوب می شود.
نمی توان به طور تضمینی اطمینان داد که می توان از تنگی کانال نخاعی جلوگیری کرد، اما انجام برخی از موارد می تواند خطر ابتلا به آن را کاهش دهد:
مرکز درمانی نشاط البرز واقع در فردیس کرج اراعه روش های درمانی بروز دنیا جهت درمان عارضع تنگی کانال نخاع در خدمت بیماران میباشد به صورت روزانه در بخش نوبت دهی سایت میتوانید اقدام به دریافت نوبت مایید.