پارگی لابروم لگن + علائم و درمان
این وبلاگ برای سایت نشاط البرز نوشته شده است.
پارگی لابروم لگن + علائم و درمان
اگر بخواهیم برای شما پارگی لابروم لگن + علائم و درمان آن را برای شما بازگو کنیم نیاز داریم به این موضوع که بدانیم اصلاً پارگی لابروم لگن چیست و چه فعالیتی در بدن انجام میدهد یا حتی علائم و درمان آن چیست.
اگر بخواهیم به تعریفی خلاصه از لابروم لگن بپردازیم، میگوییم که پارگی لابرال آسیبی به بافتی است که قسمتهای توپ و سوکت لگن را در کنار هم نگه میدارد.
پارگی لابروم لگن + علائم و درمان آن چیست؟
حلقهای از غضروف در قسمت سوکت مفصل ران است. مفصل ران شما یک مفصل گوی و کاسهای است که از توپ که بالای استخوان ران شما یا همان سر استخوان ران است و یک حفره که بخشی از لگن شما است از استابولوم تشکیل شده است. لابروم به نگهداشتن استخوانهای مفصل ران در تراز و در جای خود در حین حرکت کمک میکند. همچنین به حفظ مایع مفصل در داخل مفصل کمک میکند تا حرکت بدون اصطکاک را تضمین کند.
میزان پارگی لابروم لگن + علائم و درمان آن میتواند متفاوت باشد. گاهی اوقات، لابروم لگن ممکن است دارای پارگیهای کوچک یا ساییدگی در لبهها باشد. این معمولاً به دلیل سایش تدریجی لابروم اتفاق میافتد. در موارد دیگر، بخشی از لابروم ران میتواند از استخوان حفره جدا شده یا پاره شود. این نوع آسیبهای لابروم هیپ معمولاً به دلیل ضربه است.
انواع پارگی لابرال هیپ چیست؟
پارگی لابروم لگن + علائم و درمان آن میتواند در هر نقطه از لابروم رخ دهد. پزشکان گاهی اوقات پارگی لبرا را بهصورت قدامی یا خلفی توصیف میکنند که بستگی به این دارد که کدام قسمت از مفصل درگیر شده است و به شرح ذیل است:
- پارگی لابرال قدامی لگن: شایعترین نوع پارگی لابرال لگن است. این پارگیها در جلوی مفصل ران ایجاد میشود.
- پارگی لبه خلفی هیپ: این پارگیها در پشت مفصل ران ایجاد میشود.
علل پارگی لابروم لگن ممکن است بسته به محل پارگی متفاوت باشد. پارگی لبه قدامی لگن معمولاً در اثر حرکات تکراری رایج در ورزشهایی مانند: باله، گلف، فوتبال یا هاکی ایجاد میشود. پارگی لابرال خلفی لگن معمولاً در اثر آسیبهای تروماتیک مانند افتادن، تصادف یا آسیبهای ورزشی با ضربه زیاد ایجاد میشود.
علائم پارگی لابروم لگن
پارگی لابروم لگن بدون توجه به نوع پارگی علائم مشابهی ایجاد میکند. اما در جایی که احساس میکنید علائم ممکن است بسته به اینکه پارگی در جلو یا پشت لابروم هیپ باشد تغییر میکند.
علائم پارگی لابرال لگن عبارتاند از:
- درد در ناحیه لگن، کشاله ران یا باسن، بهخصوص هنگام راهرفتن یا دویدن، و گاهی در شبهنگام خواب
- سفتی لگن یا محدوده حرکتی محدود
- احساس کلیک یا قفل شدن در مفصل ران هنگام حرکت
برخی از پارگیهای لابرال لگن ممکن است هیچ علامتی نداشته باشند و ممکن است برای سالها موردتوجه قرار نگیرند. اگر این اتفاق برای شما بیفتد در واقع شما متوجه هیچ پارگی لابروم لگن + علائم و درمان آن نمیشوید.
علل پارگی لابروم لگن چیست؟
پارگی لابروم لگن + علائم و درمان ممکن است برای هرکسی اتفاق بیفتد. لابروم هیپ ممکن است به طور ناگهانی، در اثر ضربه یا بهتدریج پاره شود. علل معمولاً عبارتاند از:
- حرکات مکرر باسن و استفاده بیش از حد از مفصل ران
- آسیبهای تروماتیک لگن
- ساییدگی و پارگی منظم باسن
- بدشکلیهای مفصل ران، مانند دیسپلازی هیپ و شکل غیرطبیعی استخوان که منجر به گیرافتادگی مفصل ران میشود
این عوامل میتوانند فشار روی لابروم را افزایش دهند.
پارگی لابرال لگن چگونه تشخیص داده میشود؟
پزشک شما ممکن است از روشهای تشخیصی زیر برای تعیین اینکه آیا علائم شما ناشی از پارگی لبال لگن است یا خیر استفاده کند. اولین اقدام این است که شما را با معاینه فیزیکی برای ارزیابی علائم تورم و التهاب، دامنه حرکتی شما در لگن و حرکاتی که باعث درد میشود.
روش دوم اشعه ایکس است که برای تشخیص هرگونه ناهنجاری در شکل یا تراز مفصل ران و همچنین علائم آرتریت استفاده میشود. اقدام بعدی اسکن MRI با یا بدون ماده حاجب برای مشاهده بهتر بافتهای نرم اطراف مفصل ران، از جمله لابروم هیپ است.
اگر تشخیص پارگی لابرال بعدازاین آزمایشها هنوز نامشخص باشد، پزشک ممکن است تزریق با هدایت اولتراسوند همراه با مسکن را توصیه کند. اگر درد را تسکین دهد، احتمالاً علت آن پارگی لابروم لگن + علائم و درمان آن هم مشخص میشود.
آیا پارگی لابرال لگن بهخودیخود بهبود مییابد؟
پارگی لابروم لگن بهخودیخود بهبود نمییابد. بااینحال، اگر پارگی شما جزئی است و درد زیادی ایجاد نمیکند یا تحرک شما را محدود نمیکند، میتوان علائم را بدون ترمیم پارگی مدیریت کرد.
درمانهای غیر جراحی
درمانهای غیر جراحی برای پارگی لابروم لگن بر مدیریت علائم و جلوگیری از آسیب بیشتر به لابروم تمرکز دارد. هدف از استراحت و اصلاح فعالیت کاهش یا حذف حرکاتی است که باعث درد و تشدید آسیب میشود. داروهای بدون نسخه مانند ایبوپروفن میتوانند به مدیریت درد و التهاب کمک کنند.
اگر داروهای بدون نسخه تسکین کافی را ارائه ندهند، تزریق استروئیدها و داروهای بیهوشی به لگن میتواند به کاهش موقت درد و التهاب کمک کند. فیزیوتراپی شامل تمریناتی است که میتواند به تقویت و کشش ماهیچههای لگن کمک کند تا بتوانند مفصل را بهتر حمایت کنند و به شما امکان این موضوع را میدهند با درد کمتری حرکت کنید.
جراحی پارگی لابرال لگن
اگر پارگی لابرال لگن شما شدید است، یا اگر بعد از امتحان گزینههای غیر جراحی همچنان درد دارید، پزشک ممکن است جراحی را توصیه کند. رایجترین جراحی برای ترمیم پارگیهای لابرال لگن، جراحی آرت رو سکو پی است. در طی این روش، جراح ارتوپد چندین برش کوچک برای دسترسی به مفصل ران ایجاد میکند. با کمک یک دوربین مخصوص به نام آرتروسکوپ، جراح محل پارگی لابرال را پیدا میکند و از ابزارهای جراحی برای ترمیم آن استفاده میکند.
ترمیم پارگی لابرال لگن ممکن است شامل برداشتن قطعات ساییده شده لابروم، دوختن پارگی به هم یا استفاده از بافتهای دیگر قسمتهای بدن برای جایگزینی قطعه ازدسترفته لابروم باشد.
اگر پارگی لابرال شما در اثر برخورد با ران ایجاد شده باشد، جراح با تغییر شکل استخوانهای مفصل ران شما آن را برطرف میکند تا به نرمی سر بخورند. تشخیص درست پارگی لابروم لگن + علائم و درمان آن در روند بیماری مؤثر است.
ریکاوری بعد از ترمیم لابروم هیپ
جراحی آرتروسکوپی معمولاً یک روش سرپایی است، به این معنی که میتوانید همان روز به خانه بروید. پس از ترمیم پارگی لابروم لگن، تقریباً بلافاصله میتوانید به فعالیتهای کمضرر مانند راهرفتن بازگردید. جراح شما را به یک فیزیوتراپیست معرفی میکند تا ورزش مفصل ران را برای بازگرداندن دامنه حرکتی و تقویت مفصل شروع کند.
اگر شغل شما در یک محیط کمتحرک مانند شغل اداری است، ممکن است در عرض یک تا دوهفته پس از جراحی پارگی لابرال لگن بتوانید به سرکار خود بازگردید. اگر شغل شما فشار قابلتوجهی به لگن وارد میکند، میتوانید با فیزیوتراپیست خود برای تعیین یک تاریخ بازگشت مطمئن کار کنید یا در مورد تغییرات شغلی با کارفرمای خود صحبت کنید تا به شما امکان دهد پس از بهبودی به کار خود بازگردید.
برای جلوگیری از پارگی لابروم لگن + علائم و درمان آن هرچقدر سریعتر به پزشک مراجعه کنید. در صورت تشخیص و تجویز هرگونه دستورالعملی بهتر است که حتماً به آن عمل کنید.