در این مطلب از نشاط البرز به برسی سندرم خستگی مزمن، روش های درمانی این سندروم، علایم و روش های تشخیص سندروم خستگی مزمن پرداخته ایم
سندرم خستگی مزمن! با شنیدن نام این بیماری شاید تصور کنید که این حالت تنها وابسته به احساس خستگی پس از انجام یک فعالیت سنگین است که با استراحت بهبود می یابد. اما متاسفانه، این بیماری پیچیده تر از این حرف هاست. سندرم خستگی مزمن به طور کامل شناخته نشده و برخی از دلایل آن هم مشخص نیست. همین موضوع سبب شده تا آمار درست و دقیقی از آن در دسترس نباشد. تخمین های حدودی دانشمندان نشان داده که تقریبا هر ۴۰۰۰ نفر در یک میلیون انسان با این بیماری دست و پنجه نرم می کنند. اما حقیقت این بیماری چیست و چه عواملی سبب رشد آن خواهد شد؟ در ادامه این مقاله به بررسی موارد ذکر شده می پردازیم. با ما همراه باشید.
سندرم خستگی مزمن (Chronic fatigue syndrome) که به عنوان آنسفالومیلیت میالژیک(ME) شناخته می شود، بیماری است که بر سیستم عصبی فرد تأثیر می گذارد. این بیماری در هر سنی ممکن است رخ دهد به این معنی که محدودیت سنی نداشته و کودکان و بزرگسالان و نوجوانان نیز می توانند به آن دچار شوند. اصطلاح “آنسفالومیلیت میالژیک” به معنی درد در عضلات ، و التهاب در مغز و نخاع است. ME / CFS یک بیماری پیچیده است که علت آن به طور دقیق مشخص نیست. این بیماری کل بدن را تحت تاثیر قرار می دهد. متاسفانه سندرم خستگی مزمن با استراحت بهبود نمی یابد.
حدود ۲۵ درصد از افراد مبتلا به سندرم خستگی مزمن فرم نسبتا ملایمی دارند. این افراد می توانند به مدرسسه بروند و یا به طور نیمه وقت کار کنند. اما مسلما برخی از فعالیت های آن ها محدود خواهد شد. ۵۰ درصد افراد به فرم متوسط تا شدید مبتلا هستند. این گونه از افراد نمی توانند کار کنند و فعالیت محدودتری نسبت به گروه اول دارند. ۲۵ درصد دیگر نیز به فرم شدید دچار شده که باید در خانه و رختخواب بمانند. از آنجا که زیرمجموعه های این بیماری زیاد است، روش درمانی متناسب با فیزیک بدنی هر بیمار تعیین می شود. به همین دلیل ممکن است پیچیدن نسخه یکسان برای همه مبتلایان مثمر ثمر نباشد.
همانطور که گفته شد، هنوز دلایل اصلی این بیماری مشخص نشده اند. اما دانشمندان در حال پیگیری سندرم خستگی مزمن هستند. بیش از ۴۰۰۰ مقاله در مورد این بیماری نوشته شده است. البته مشخص شده که زن ها در این بیماری ها نقش مهمی ایفا می کنند. از دیگر علل ایجاد سندرم خستگی مزمن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
در حال حاضر، هیچ آزمایش واحدی برای تشخیص ME / CFS وجود ندارد. پزشکان پس از بررسی طولانی مدت علائم بیمار (۶ ماه)، تشخیص خود را اعلام می کنند. افرادی که تشخیص درمان زودهنگام دریافت می کنند، بهتر و زودتر از دیگران به زندگی عادی باز می گردند. برخورداری از حمایت خانواده، دوستان، مدرسه، کارفرمایان و پزشکان، که جدی بودن ME / CFS را درک کنند، می تواند پروسه درمانی این عزیزان را سرعت ببخشد. در گذشته بسیاری از پزشکان باور داشتند که سندرم خستگی مزمن یک بیماری واقعی نیست، اما امروزه به یک معضل جدی تبدیل شده است. محدودیت های سبک زندگی، انزوای اجتماعی و افسردگی، ریسک ابتلا به آنسفالومیلیت میالژیک را افزایش می دهد.
درمان این بیماری به دو شیوه دارویی و روان درمانی پیش می رود. البته هیچ درمان واحدی وجود ندارد که بتواند همه علائم بیماری شما را از بین ببرد. از آنجا که سندرم خستگی مزمن بسیار پیچیده بوده و تقریبا تمام بدن را تحت تاثیر قرار می دهد، برای هر کدام از مشکلات، داروهای جداگانه تجویز خواهد شد. حالت افسردگی در اکثر بیماران مبتلا به سندرم خستگی مزمن دیده می شود، به همین دلیل استفاده از داروهای افسردگی با دوز کم می تواند به کاهش علائم شما کمک کند.
همچنین داروهای کاهش دهنده درد می توانند به شما کمک کنند تا با دردهای مفصلی ناشی از CFS کنار بیایید. طب سوزنی، تای چی، یوگا و ماساژ ممکن است در روند درمان شما موثر باشد. همیشه قبل از شروع هرگونه درمان جایگزین یا مکمل با پزشک خود صحبت کنید. محدود کردن یا از بین بردن مصرف کافئین می تواند به خواب بهتر و کاهش بی خوابی کمک خواهد کرد. شما باید نیکوتین و الکل را نیز محدود یا از آن اجتناب کنید. هر شب در یک ساعت مشخص به رختخواب بروید. به طور کلی سعی کنید که سبک زندگی خود را تغییر دهید. استفاده از جلسات روانشناسی، کنترل و مدیریت PEM و مواردی از این دست سبب بهبودی علائم بیماری سندرم خستگی مزمن خواهد شد
مرکز درمانی نشاط البرز واقع در فردیس کرجپ، درمان بیماری سندروم خستگی مزمن با روش های درمانی ذکر شده توسط نیروی مجرب و کارآمد همچنین تجهیزات و روش های درمانی نوین میباشد که امکان نوبتدهی به بیماران را در تمام ساعت اداری از طریق بخش پذیرش مرکز فراهم اورده است.
لینک های پر بازدید سایت