درد لگن یک مشکل زایج در میان زنان می باشد که می تواند نشان دهنده وجود مشکل در یکی از اندام های تناسلی در ناحیه لگن است. این بدان معنی نیست که درد لگن تنها مختص به زنان است. این درد ممکن است به دلایل دیگری در آقایان نیز وجود داشته باشد اما اغلب این درد در زنان به طور واضح نشان دهنده جود مشکل در یکی از اندام های تناسلی در ناحیه لگن از جمله رحم، تخمدان ها، دهانه رحم و واژن است.
ماهیت و شدت درد لگن ممکن است دلیل خاصی نداشته باشد و هیچ بیماری در ناحیه لگن وجود نداشته باشد. درد لگن ممکن است به صورت ناگهانی و شدیدو یا به صورت مزمن باشد، یعنی اینکه درد می آید و می رود یا اینکه به صورت ثابت وجود دارد.اگر درد لگن بیش از ۶ ماه طول بکشد و با درمان بهبودی در ناحیه درد ایجاد نشود به عنوان درد مزمن شناخته میشود. درد لگن ممکن است از ناحیه تناسلی یا سایر اندامهای داخل و اطراف لگن منشأ گرفته و یا ممکن است روانی باشد. این می تواند باعث بدتر شدن درد شود یا در واقع باعث ایجاد احساس درد در زمانی که هیچ مشکل فیزیکی وجود ندارد.
درد لگن ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد، از جمله:
۴٫ برخی از شرایطی که می تواند منجر به درد مزمن لگن شود ممکن است شامل موارد زیر باشد:
بسیاری از علائم مربوط به درد لگن است. برخی از این علائم عبارتند از:
هنگام تشخیص علت درد لگن، پزشک علائم و سابقه پزشکی بیمار را بررسی می کند. یک معاینه فیزیکی و یا آزمایشات دیگر نیز ممکن است به تشخیص علت درد لگن کمک کند. آزمایش خاص انجام شده به بحث با پزشک و همچنین معاینه شما بستگی دارد. برخی از ابزارهای تشخیصی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
درمان درد لگن بسته به علت، شدت درد و تعداد دفعات بروز درد متفاوت است. گاهی اوقات درد لگن در صورت لازم با داروها از جمله آنتی بیوتیک درمان می شود. اگر درد ناشی از مشکل در یکی از اندام های لگنی باشد، درمان ممکن است شامل جراحی یا سایر روش ها باشد. فیزیوتراپی در برخی موارد می تواند مفید باشد. همچنین، از آنجایی که زندگی با درد مزمن لگن میتواند استرسزا و ناراحتکننده باشد، مطالعات نشان دادهاند که در بسیاری از موارد کار با یک مشاور، روانشناس یا روانپزشک آموزش دیده سودمند است. پزشک می تواند اطلاعات بیشتری در مورد درمان های مختلف برای درد لگن ارائه دهد.
لینک های مرتبط: