واریس، روش های درمانی واریس

در این مطلب از مرکز درمانی نشاط البرز به برسی بیماری واریس، روش های درمانی، تشخیص و علایم واریس پرداخته ایم
واریس
ممکن است شما هم رگ های نسبتا آبی و بسیار واضح را در زیر پوست خود به ویژه در پاها دیده باشید. به این نوع از حالت رگ ها، واریس گفته می شود. رگ های واریسی سطحی محسوب می شوند. اگرچه می توانند دردناک باشند و تغییر شکل دهند، اما معمولاً بی خطر هستند. رگ های واریسی هنگامی که ملتهب می شوند ، در لمس حساس شده و می توانند مانع گردش خون شوند تا جایی که باعث تورم مچ پا، خارش پوست و درد در اندام آسیب دیده می شوند. به نظر شما چه دلیلی سبب به وجود آمدن رگ های واریسی می شود؟ چگونه می توان با درد آن مقابله کرد؟ برای اطلاع از پاسخ پرسش های خود، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
واریس چیست؟
واریس وریدهای متورم و پیچ خورده ای هستند که می توانید دقیقاً در زیر پوست خود مشاهده کنید. آنها معمولاً در پاها نشان داده می شوند، اما ممکن است در سایر قسمت های بدن نیز دیده شوند. جالب بدانید که بواسیر نوعی ورید واریسی است. سیاه رگ های اندام های پایینی شما مثل پا، دریچه های یک طرفه دارند که به حرکت جریان خون به سمت قلب شما کمک می کنند. اگر دریچه ها ضعیف یا آسیب دیده شود، خون می تواند به عقب برگردد و در رگ های شما جمع گردد. این عامل باعث تورم وریدها شده که منجر به واریس می شود. واریس بسیار شایع است. اگر زن هستید، چاقی باشید، ورزش نکنید یا سابقه خانوادگی رگ های واریسی داشته باشید، احتمال ابتلا به واریس در شما بیشتر خواهد بود. معمولا واریس در بارداری هم مشاهده می شود.
علائم واریس چیست؟
برخی از افراد به غیر از بزرگ شدن رگ ها، هیچ علائمی را مشاهده نمی کنند. اما احتمال به وجود آمدن سایر نشانه ها با توجه به فیزیک بدنی وجود دارد که برخی نادر و برخی دیگر شایع هستند. علائم ممکن است در پایان روز بدتر شوند. تغییر سطح هورمون ممکن است علائم شما را تحت تأثیر قرار دهد. به همین دلیل ، ممکن است علائم بیشتری را در دوره های مشخصی از قاعدگی یا در دوران بارداری یا یائسگی مشاهده کنید. از علائم بیماری واریس می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- درد پا، ضربان یا سوزش در پا
- سنگینی ، گرفتگی یا بیقراری پاها
- قوزک پا متورم می شود.
- تیرگی پوست روی رگ ها
- واریس اگزما
- خونریزی از ورید آسیب دیده
- زخم
- لخته شدن
چه عواملی باعث ایجاد واریس می شود؟
مشخص نیست که چرا برخی از افراد دچار رگهای واریسی می شوند اما معمولا واریس در افراد و حالات زیر بیشتر نمایان شده است:
- افراد مسن: هرچه پیرتر می شوید، دریچه های موجود در رگ های شما ممکن است ضعیف شده و به خوبی کار نکنند. عضلات ساق پا نیز با افزایش سن ضعیف می شوند. ماهیچه های ساق پا به طور معمول به فشار رگها کمک می کند و هنگام راه رفتن خون را به سمت قلب می فرستد.
- ایستادن طولانی مدت
- سابقه وجود رگ های واریسی در خانواده: در یک مطالعه کوچک، بیش از نیمی از زنان مبتلا به رگ های واریسی نیز والدینی با واریس داشتند.
- در پاهای خود دچار ترومبوز ورید (لخته خون) شده اند.
- چاق هستید: داشتن اضافه وزن یا چاقی می تواند فشار بیشتری به رگهای شما وارد کند.
- باردار هستند یا یائسه می شوند: در دوران بارداری، میزان پمپاژ خون از طریق بدن برای حمایت ازجنین افزایش می یابد. خون اضافی باعث تورم رگ های شما می شود. رحم در حال رشد، رگ های شما را تحت فشار قرار می دهد. واریس ممکن است طی چند ماه پس از زایمان از بین برود، یا ممکن است باقی بماند و همچنان علائم ایجاد کند. با هر بارداری اضافی ممکن است رگهای واریسی و رگ های عنکبوتی بیشتر ظاهر شوند.
- عدم تحرک
چگونه می توان از واریس جلوگیری کرد؟
هیچ راهی مطمئن برای جلوگیری از واریس وجود ندارد، اگرچه می توانید خطر ابتلا به واریس را با روش های مطرح شده کاهش دهید:
- اجتناب از ایستادن به مدت طولانی
- کنترل وزن
- فعال تر بودن
- به طور منظم وضعیت نشستن یا ایستادن خود را تغییر دهید.
- اجتناب از پوشیدن کفش پاشنه بلند برای مدت طولانی
- هنگام استراحت پاهای خود را بالا نگه دارید.
رگ عنکبوتی چیست؟
رگهای عنکبوتی، کوچکتر از رگهای واریسی هستند. آنها معمولاً قرمز بوده و ممکن است شبیه شاخه های درخت یا تار عنکبوت باشند. رگهای عنکبوتی معمولاً در زیر پوست دیده می شوند، اما باعث برجستگی پوست مانند رگ های واریسی نمی شوند.رگهای عنکبوتی معمولاً روی پاها یا صورت دیده می شوند.
چرا رگهای واریسی و رگ های عنکبوتی معمولاً در پاها ظاهر می شوند؟
رگهای واریسی و رگ های عنکبوتی بیشتر در پاها ظاهر می شوند. این امر به این دلیل است که رگهای پا، خون شما را در خلاف جهت جاذبه زمین و از دورترین نقطه موجود به قلب، به سمت قلب هدایت می کنند. به همین علت، فشار بیشتری به آن ها وارد می شود.
واریس و رگ های عنکبوتی چگونه تشخیص داده می شوند؟
- سونوگرافی: این آزمایش با استفاده از امواج صوتی تصاویری از داخل بدن شما ایجاد می کند. پزشک شما می تواند جریان خون در وریدهای شما را بررسی کرده تا دریچه ها و لخته های خون ضعیف را پیدا کنند.
- ونوگرام: ونوگرام نوعی اشعه ایکس است که با استفاده از آن به بررسی ورید های شما می پردازند. ونوگرام نوعی آنژیوگرام است، آزمایشی که اغلب در بیماری های قلبی مورد استفاده قرار می گیرد. این آزمایش فقط درصورتی استفاده می شود که پزشک حدس بزند که ممکن است لخته خون زیادی وجود داشته باشد.
واریس چگونه درمان می شود؟
تعدادی از گزینه های درمانی برای کاهش علائم و جلوگیری از بدتر شدن واریس وجود دارد:
- اسکلروتراپی – تزریق مواد شیمیایی برای انسداد رگها
- لیزر یا فرسایش درمانی – استفاده از گرما
- جراحی – از بین بردن وریدها از طریق سوراخ یا بریدگی های کوچک
ممکن است پزشک شما استفاده از جوراب های فشاری را پیشنهاد کند که فشار ملایمی ایجاد کرده و باعث جمع شدن خون در پاها نمی شود.
چگونه می توان از بروز این حالت جلوگیری کرد؟
ممکن است نتوانید از واریس و رگ های عنکبوتی جلوگیری کنید، خصوصاً اگر این موارد معمولاً در خانواده شما اتفاق می افتد. همچنین پیر شدن نیز فرایندی غیرقابل کنترل است. اما با استفاده از ورزش های مختلف و کاهش وزن می توان تا حدودی از ایجاد رگ های واریسی جلوگیری کرد.
درمان واریس در فردیس کرج
درمانگاه تخصصی نشاط البرز در فردیس کرج به درمان انواع بیماری های قلبی، عضلانی پرداخته و ا استفاده از روش های نوین درمانی در خدمت بیماران میباشد . بیماران و کاربران عزیز به صورت روزانه میتوانند از طریق شماره های درج شده در سایت با ما در ارتباط باشند.