انواع سمعک
همه چیز در مورد انواع سمعک
امروزه با کمک انواع سمعک میتوان بخش مهمی از مشکلات مربوط به کمشنوایی را به نحو مناسبی حل کرد. این امر مستلزم شناخت انواع سمعک و همچنین مزایای و معایب هر یک از آنها است. با ما همراه باشید تا با هم مدلهای مختلف سمعک موجود در بازار را بررسی کنیم.
سمعکها چگونه کار میکنند؟
به گفته موسسه ملی کاهش شنوایی و اختلالات ارتباطی ایالات متحده آمریکا (موسسه NIDCD)، این دستگاهها موجب بهبود شنوایی میشوند و درک گفتار را تسهیل میکند. سمعکها، بدون توجه به نوع آنها، شامل سه قسمت مختلف هستند:
- میکروفون
- تقویت کننده
- بلندگو
صدا از طریق میکروفون وارد شده، سپس به سیگنالهای الکتریکی تبدیل میشود. این سیگنالها به تقویت کننده ارسال خواهند شد که قدرت سیگنال را افزایش میدهد. سپس تقویت کننده سیگنالها را از طریق بلندگو به گوش ارسال میکند.
سمعک فردیس
انواع سمعکها
سمعکها براساس محل قرارگیری، نحوه کارکرد و ویژگیهای مهمشان به دستههای مختلفی تقسیم میشوند. چهار نوع اصلی از این دستگاهها عبارتند از:
- سمعک پشت گوش (BTE)
- سمعک درون کانال (ITC)
- سمعک داخل گوشی (ITE)
- سمعک با رسیور در کانال (RIC)
سمعک پشت گوش (BTE)
سمعکهای BTE، پشت گوش قرار میگیرند. آنها شامل یک لوله شفاف هستند که به پشت گوش متصل میشود. تمامی اجزای این سمعک در یک بخش قرار دارند. سمعکهای پشت گوش به راحتی تمیز میشوند و مقاومت بالایی دارند. بر اساس اطلاعات سازمان غذا و دارو ایالات متحده آمریکا (FDA)، سمعکهای BTE برای کودکان گزینه مناسبی هستند زیرا میتوان با افزایش سن آنها، بخش پشتی سمعک را تغییر داد. در ادامه مزایا و معایب سمعکهای BTE را آوردهایم.
مزایا:
- استفاده آسان و امکان تمیز کردن آنها در بازههای زمانی مختلف
- مناسب برای کاهش شنوایی از سطح خفیف تا شدید
- عمر باتری بالا نسبت به دستگاههای کوچکتر
- انتخابی خوب برای کودکان
- عملکرد خوب میکروفونها
معایب:
- بزرگترین نوع سمعک
- به راحتی قابل مشاهده هستند
- ممکن است صداهای خارجی نامناسب مانند صدای باد را به گوش شما برساند.
سمعک داخل گوش (ITC)
سمعک داخل کانال (ITC) دارای یک پوسته پلاستیکی سبک است که درون مجرای گوش قرار میگیرد. آنها به خاطر طرز استفاده راحت، شناخته شدهاند. علاوه بر این، مدلهای داخل گوشی براساس اندازه و شکل گوش شما ساخته میشوند. با این حال، به دلیل اندازه کوچک، برخی از افراد ممکن است دوست نداشته باشند از آنها استفاده کنند.
سمعکهای داخل گوشی برای کاهش شنوایی از متوسط تا شدید کاربرد دارند، اما برای کاهش شنوایی بسیار زیاد (بالاتر از سطح شدید) توصیه نمیشوند.
کلینیک تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی نشاط البرز در فردیس کرج
سمعک داخل گوشی
یک نوع متغیر از سمعک داخل گوشی، سمعکی است که به طور ویژه در مجرای گوش قرار میگیرد. از این سمعک با نام سمعک CIC نیز یاد میکنند. سمعک مذکور سبک و کوچک است و در زمان صحبت با گوشی همراه نیز مشکلی به وجود نمیآورد.
سمعک CIC برای کاهش شنوایی از سطح ضعیف تا متوسط مناسبتر است.
مزایا:
– بسیار کوچک و تقریباً غیرقابل مشاهده
– دارای چندین میکروفن مختلف
– بدون ایجاد مشکل برای تلفن همراه
معایب:
– تنظیم کردن و خارج نمودن آنها دشوار است.
– مستعد تجمع رطوبت
– برای کاهش شنوایی بسیار شدید مناسب نیستند.
داخل گوش مدل (ITE)
سمعک در گوشی مدل (ITE) اندکی بزرگتر از سمعکهای درون کانالی است، اما استفاده از آن آسان خواهد بود. اجزای این دستگاه در یک پوسته خاص قرار دارند که بخش بیرونی گوش را پر میکند.
به گفته موسسه NIDCD، یکی از مزایای سمعکهای داخل گوشی ITE قابلیت نصب تله کویل است. تله کویل این امکان را به شما میدهد که صدا را مستقیماً از طریق مدارهای سمعک دریافت کنید (به جای میکروفون). این موضوع استفاده از تلفن را راحتتر خواهد کرد. سمعکهای در گوشی ITE برای افرادی با کاهش شنوایی از سطح ضعیف تا شدید مناسب هستند.
مزایا:
– دستگاه یک تکه است
– میتوان آنها را با رنگهای مختلف برای تطبیق با رنگ پوست یافت
– عملکرد خوب با میکروفونهای جهتدهی و تلکویل
– وضوح صدای خوب
معایب:
– مناسب برای کاهش شنوایی عمیق نیست
– قابل مشاهدهتر از سبکها و طرحهای دیگر است
– مستعد تجمع سرومن گوش است
رسیور در کانال (RIC)
سمعک رسیور در کانال (RIC) نوعی سمعک است که گیرنده در داخل مجرای گوش قرار دارد. لوله تقریباً غیرقابل مشاهده است و رسیور بسیار کوچک است. این نوع سمعکها به طور معمول کوچکتر از سمعکهای پشت گوش هستند و برای کاهش شنوایی از سطح ضعیف تا شدید مناسب هستند.
مزایا:
– نهان و قدرتمند
– مشکلات کمتر نسبت به سبکهای دیگر سمعک
– استفاده از مفهوم open fit که کانال گوش را کاملاً مسدود نمیکند.
– صدای واضح و طبیعی را فراهم میکند.
معایب:
– برای کاهش شنوایی بسیار شدید مناسب نیست.
– رسیور داخل گوشی آن ممکن است باعث تجمع بیشتر رطوبت و ایجاد جرم در گوش شود.
کلینیک تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی نشاط البرز در فردیس کرج
سمعکهای آنالوگ در مقابل سمعکهای دیجیتال
سمعکها از سیستمهای الکترونیکی استفاده میکنند، اما چگونگی کارکرد آنها مدل محصول مربوطه بستگی دارد. سمعکها از نظر سیستم، دارای دو نوع آنالوگ و دیجیتال هستند. هر دو مدل مدنظر، صداها را تبدیل میکنند، اما دارای عملکرد خاص خود هستند. در ادامه به بررسی هر یک از این مدلها میپردازیم.
سمعکهای آنالوگ
در سمعک آنالوگ، دستگاه صداها را به سیگنالهای الکتریکی تبدیل میکند و در مرحله بعد این سیگنالها تقویت میشوند. به طور کلی، این سمعکها نسبت به سمعکهای دیجیتال ارزانتر هستند، اما به اندازه سمعکهای دیجیتال رایج نیستند.
انواع سمعک: سمعکهای دیجیتال
سمعک دیجیتال صداها را به کدهای عددی تبدیل میکند. یک ادیولوژیست میتواند سمعک را برنامهریزی کند تا برخی از فرکانسها را نسبت به سایرین بیشتر تقویت نماید. افرادی که قصد دارند سمعک مدنظرشان را به بهترین شکل ممکن شخصیسازی کنند، باید به سراغ خریداری سمعکهای دیجیتال بروند.
چگونه نوع مناسبی از سمعک را برای خود انتخاب کنیم
سطح کاهش شنوایی در افراد مختلف یکسان نیست. تصمیمگیری درباره بهترین سمعک نیاز به آزمون و خطا دارد، اما میتوان با استفاده از یک سری نکات خاص این مورد را تسهیل کرد.
شنوایی سنجی فردیس
مراجعه به پزشک
یکی از بهترین راهها برای مطمئن شدن از انتخاب سمعک مناسب، مراجعه به پزشک و انجام آزمون شنواییسنجی است. پزشکان میتوانند توصیههایی را برای انتخاب بهترین سمعک مناسب شما، ارائه دهند.در نهایت این ادیولوژیست یا شنوایی شناس است که در زمینه ی تجویز و تنظیم سمعک مناسب برای گوش شما تخصص کافی را دارد.شما میتوانید از ادیولوژیست خود بابت تهیه ی سمعک مشاوره و راهنمایی های لازم را بگیرید.
امتحان کردن سمعک
پس از تصمیمگیری درباره نوع سمعک، دستگاه مدنظر خود را سفارش دهید. بیشتر شرکتها به شما اجازه میدهند تا سمعک را برای مدت خاصی تست نمایید. اطمینان حاصل کنید که سمعک خریداری شده قابل استرداد است.
از تبلیغات با ادعاهای گمراهکننده بپرهیزید
تبلیغات اینترنتی و تلویزیونی پر است از شرکتهایی که ادعا میکنند سمعکهایی با کیفیت بالا را عرضه میکنند. اگرچه بسیاری از این شرکتها قابل اعتماد هستند، اما باید به تبلیغات دروغین نیز توجه داشته باشید.
انواع سمعک: بهترین نوع سمعک برای کودکان چیست؟
بهترین راه برای انتخاب سمعک برای کودکان، همکاری با یک ادیولوژیست است که در حوزه شنوایی کودکان تخصص دارد. ادیولوژیست، از دستگاه خاصی برای ثبت شکل مجرای گوش خارجی استفاده میکند تا از تناسب شکل سمعک با شکل گوش فرزند شما اطمینان حاصل نماید. در جلسه بعدی، ادیولوژیست امور زیر را انجام خواهد داد:
- اطمینان حاصل میکند که قطعات سمعک به درستی بر روی گوش کودک قرار میگیرند.
- سمعک را بر اساس نیازهای کلی کودک شما برنامهریزی میکند.
- به کودک شما یاد میدهد که چگونه دستگاهها را در گوش خود قرار دهد و از آنها استفاده کند.
به گفته انجمن شنوایی آمریکا (ASHA)، بهترین سمعکها برای کودکان سمعکهای پشت گوش (BTE) هستند زیرا میتوانند به خوبی صداهای مختلف را تقویت کنند. همانطور که گفته شد، این سمعکها را میتوان با گذشت زمان تعویض کرد تا مشکلی برای کودک به وجود نیاید.
بهترین نوع سمعک برای کاهش شنوایی شدید چیست؟
فرد مبتلا به کاهش شنوایی شدید نیاز به سمعکی با توانایی بالا دارد (نسبت به سمعکی که برای کاهش شنوایی ضعیف تا متوسط کافی است). برخی از سمعکها فقط برای کاهش شنوایی سطح ضعیف تا متوسط مناسب هستند، بنابراین در هنگام خرید دستگاه، مطالعه دفترچه راهنمای سمعک بسیار مهم است.
سمعکهای پشت گوش به طور معمول برای انواع مختلف کاهش شنوایی، مانند کاهش شنوایی شدید تا بسیار شدید، مناسبتر هستند. سبکهای کوچک ممکن است قدرت کافی را فراهم نکنند. اگر کاهش شنوایی شما از بسیار شدید است، باید از یک ادیولوژیست کمک بگیرید. آنها قادر هستند تا شنوایی شما را آزمایش کنند و بر اساس نتایج مربوطه گزینههای مناسبی را در اختیارتان قرار دهند.
کلمه کلیدی: انواع سمعک