قوز کمر و درمان آن
وبلاگ قوز کمر و درمان آن برای سایت نشاط البرز نوشته شده است.
قوز کمر و درمان آن
امروزه یکی از مشکلات تقریباً بزرگ خانوادهها قوز کمر و درمان آن است. این معضل بزرگ زمانی اوج یافت که فرزندانشان با آموزش مجازی روبرو شدند و در منزل پشت سیستمها کلاسهای خود را گذراندند. قوز کمر اصلیترین دلیل آن نشستن، ایستادن و قراردادن ستون فقرات در بدترین حالت خود است.
قوز کمر و درمان آن چیست؟
شما ممکن است در مورد “قوز کردن” شنیده باشید، اما این یک اصطلاح پزشکی یا حتی یک اصطلاح قابلقبول نیست. در علم پزشکی قوز کمر و درمان آن به این شکل معنا میشود که انحنای ستون فقرات افراد بر اثر عملکرد نادرست در قسمت بالایی کمر گردی یا خمیدگی ایجاد میشود. اصطلاح پزشکی این نوع بیماری کیفوز است.
استفاده از اصطلاحات پزشکی مناسب برای شرایط سلامتی مهم است زیرا ممکن است گاهی اصطلاحات قدیمی و آسیبزا باعث تعمیم و کلیشه کردن افراد مبتلا به شرایط پزشکی شود. به طور مثال: واژه کیفوز برای قوز کمر میتواند افراد را با هر جنسیت و سنی تحتتأثیر قرار بدهد.
قوز کمر (کیفوز) به چه صورت اتفاق میافتد؟
بیماریها گاهی با علائم و گاهی ممکن است هیچ علائمی نداشته باشد. خوشبختانه بیماری قوز کمر و درمان آن از علائمی تابعیتی میکنند. بر اساس خلقت آدمی ستون فقرات انسان دارای انحنای طبیعی است. این منحنیها به ما کمک میکنند تا در حالت ایستاده و حرکات ورزشی یا حتی نشستن تعادل خود را حفظ کنیم.
کیفوز یا همان قوز کمر زمانی اتفاق میافتد که زاویه ستون فقرات خارج از محدوده معمولی باشد. در این وضعیت میتواند از نظر جدیت متفاوت باشد. بهطورکلی، هرچه انحنای ستون فقرات بیشتر باشد، علائم شدیدتر است.
علائم قوز کمر چیست؟
بیماری قوز کمر ضعفهای جسمانی را برای شما نمایان میکند. ضعفهای مانند:
- شانههای گرد یا قوز در پشت شما
- کمردرد یا سفتی
- احساس خستگی یا خستگی
- همسترینگ سفت
اگرچه این بیماری نادر است، اما علائم شدیدتری ممکن است رخ دهد، زیرا ستون فقرات بهمرورزمان به انحنای خود ادامه میدهد و سایر قسمتهای بدن مانند ریهها، اعصاب و دستگاه گوارش را تحتفشار قرار میدهد. این یک هشدار جدی است و رعایت آن برای افرادی که به این بیماری دچار هستند الزامی است.
عوارض شدید قوز کمر
قوز کمر اگر بهمرورزمان ادامهدار شود ممکن است علائم شدیدتری از خود نشان بدهد. علائمی مانند:
- کمردرد مداوم
- افزایش مشکل در انجام کارهای فیزیکی مانند راهرفتن، نگاهکردن به بالا یا بلند شدن از حالت نشسته
- احساس بیحسی یا گزگز در پاها
- تنگی نفس یا مشکل در تنفس
- مشکلات گوارشی، مانند مشکل در بلع یا رفلاکس اسید
این علائم رفتهرفته بدن شما را به تحلیل میبرد و شما را از پای میندازد و باعث میشود قوز کمر و درمان آن دیگر برای شما پاسخگو نباشد.
چه عواملی باعث قوز کمر میشود؟
عوامل مختلفی میتوانند منجر به قوز کمر بشوند. عواملی مانند:
- وضعیت بدنی ضعیف: وضعیت نامناسب میتواند شامل موارد زیر باشد:
خم شدن یا قوز کردن، مانند: پشت کامپیوتر یا جلوی تلویزیون، تکیه دادن به صندلیها، حمل بارهای سنگین بر روی پشت خود، مانند: کولهپشتی پر از کتاب که موجب بهوجودآمدن وضعیت خفیفی از قوز کمر میشود. افراد مبتلا به قوز کمرو درمان آن میتوانند با تمرین وضعیت مناسب بدنی قوز کمر خود را اصلاح کنند.
- آسیبهای ستون فقرات: آسیبهای ستون فقرات میتواند به توضیح ذیل باشد:
برخی از آسیبهای ستون فقرات؛ مانند: شکستگی میتواند به ستون فقرات آسیب جدی برساند و بر انحنای آن تأثیر بگذارد. شرایطی که بر استخوانها یا ستون فقرات تأثیر میگذارند. شرایط زمینهای استخوان یا ستون فقرات نیز میتواند منجر به قوز کمر، بهویژه در جمعیتهای مسنتر شود. برخی از نمونههای این شرایط عبارتاند: از بیماری دژنراتیو دیسک و پوکیاستخوان است.
- سالخورده: اکثر افراد ممکن است که سالخوردگی خود را ببیند.
انحنای ستون فقرات به طور طبیعی با افزایش سن شروع به افزایش میکند. تخمین زده میشود که شیوع قوز کمر و درمان آن در افراد مسن بین ۲۰ تا ۴۰ درصد متغیر است.
عوامل شایع دیگر قوز کمر
علاوه بر شرایط استخوانی و ستون فقرات، عوامل دیگری که به طور طبیعی با افزایش سن رخ میدهند میتوانند در ایجاد قوز کمر نقش دارند به این صورت است:
کاهش تحرک میتواند بر روی ماهیچهها و رباطهای پشت و همچنین وضعیت و موقعیت بدن تأثیر بسزایی بگذارد. قدرت عضلانی جزء عوامل مهم است و مطالعات منبع مورد اعتماد گزارش کردهاند که ضعیف شدن عضلات پشت، بهویژه اکستانسورهای ستون فقرات، با افزایش زاویه قوز کمر در زنان بالای ۶۰ سال مرتبط است و رابطه مستقیمی دارد.
تغییرات حسی کاهش ورودی حواس که میتواند شامل مواردی مانند بینایی، لامسه و آگاهی فضایی باشد، همچنین میتواند بر وضعیت و موقعیت سر یا گردن تأثیر بگذارد. با رعایت این عوامل میتوانید در قوز کمر تأثیر بسزایی بگذارید.
نحوه تشخیص قوز کمر
برای تشخیص قوز کمر و درمان آن ممکن است پزشک معالج از چند روش شمارا ویزیت کند. روش اول این است که پزشک ابتدا یک معاینه فیزیکی انجام میدهد. آنها قد شما را ثبت میکنند، کمر شما را معاینه میکنند و همچنین ممکن است روی ستون فقرات شما فشار دهند تا ببینند آیا درد یا حساسیتی وجود دارد یا خیر.
روش دوم به این صورت است که از شما خواسته شود که دراز بکشید. این میتواند به پزشک شما کمک کند تا تشخیص دهد که قوز کمر شما به دلیل وضعیت بدنی بد یا یک مشکل ساختاری در ستون فقرات ایجاد شده است. در افراد مبتلا به قوز کمر وضعیت ستون فقرات ممکن است هنگام درازکشیدن صاف شود.
آزمایشها قوز کمر
اگر پزشک معالج بخواهد که مطمئن بشود از قوز کمر و درمان آن ممکن است در مواردی آزمایشهای دیگری را انجام دهد تا ببیند آیا وضعیت شما بر سایر قسمتهای بدن شما تأثیر میگذارد یا خیر. اینها میتواند شامل آزمایشاتی باشد که عملکرد ریه و عصب را ارزیابی میکند.
آزمایشاتی مانند: اشعه ایکس که میتواند به تعیین میزان انحنای ستون فقرات کمک کند. اگر پزشک شما تصاویر دقیقتری میخواهد، ممکن است از سیتیاسکن یا امآرآی نیز استفاده کند.
درمان قوز کمر
برای درمان قوز کمر راههای وجود دارد که به آن در ذیل اشاره میکنیم. درمانها به این صورت است که:
- وضعیت بدنی مناسب
برای افراد مبتلا به قوز کمر توجه به وضعیت بدنی خوب، مانند صاف نشستن، میتواند به اصلاح انحنای ستون فقرات کمک کند. ارگونومی نیز ممکن است کمک کند.
- ورزش
ورزش منظم میتواند به تقویت عضلات پشت شما کمک کند.
- یوگا
یوگا به شما در افزایش انعطافپذیری و تقویت عضلات پشت و هسته میتواند کمک کند.
- مسکنها
داروهای مسکن بدون نسخه میتوانند به کاهش کمردرد مرتبط با قوز کمر کمک کنند. اگر اینها به درد کمک نکردند، پزشک ممکن است داروی قویتری تجویز کند.
- مهاربندی
استفاده از بریس پشت میتواند به جلوگیری از بدتر شدن انحنای ستون فقرات کمک کند، بهخصوص در افراد جوانتر که هنوز درحالرشد هستند. پزشک به شما اطلاع میدهد که چه زمانی و برای چه مدت باید از بریس استفاده کنید.
اگر قوز کمر به سرعت تشخیص داده بشود، بسیاری از افرادی که قوز کمر دارند میتوانند زندگی فعالی داشته باشند و ممکن است نیازی به جراحی نداشته باشند. ملاقات منظم با پزشک ممکن است برای نظارت بر وضعیت و اطمینان از بدتر نشدن انحنای ستون فقرات ضروری باشد.
قوز کمر و درمان میتواند با افزایش سن بدتر و سختتر شود، به همین دلیل است که تشخیص زودهنگام بسیار مهم است. قوزی کمر شدید میتواند عوارضی مانند مشکلات حرکتی یا تعادلی و مشکلات تنفسی ایجاد کند.