بهترین رژیم غذایی برای بیماران سکته مغزی
این وبلاگ با عنوان بهترین رژیم غذایی برای بیماران سکته مغزی برای سایت نشاط البرز نوشته شده است.
بهترین رژیم غذایی برای بیماران سکته مغزی
در این وبلاگ قصد داریم به بهترین رژیم غذایی برای بیماران سکته مغزی بپردازیم. سکته مغزی زمانی اتفاق میافتد که رگ خونی که اکسیژن و مواد مغذی را به مغز میرساند لخته مسدود میشود، میترکد یا پاره میشود. هنگامی که این اتفاق میافتد، بخشی از مغز نمیتواند خون و اکسیژن موردنیاز خود را دریافت کند، بنابراین خود و سلولهای مغز میمیرند. ۸۰ درصد سکتههای مغزی قابل پیشگیری هستند.
بهترین رژیم غذایی برای بیماران سکته مغزی چیست؟
در پی سکته مغزی، بسیاری از چیزها در مورد زندگی شما مانند بهترین رژیم غذایی برای بیماران سکته مغزی متفاوت باشد. تغییر در روشمصرف غذا میتواند به کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی دیگر کمک کند. یک رژیم غذایی سالم همچنین تضمین میکند که بدن شما مواد مغذی موردنیاز برای حمایت از درمان عصبی و فیزیکی را دریافت میکند.
لیستی از بهترین رژیم غذایی برای سکته مغزی
افراد از قوانین اساسی روشهای مدیترانهای و رژیم غذایی برای توقف فشارخون بالا برای اطمینان از بهترین سلامت کلی و کاهش خطر ابتلا به سکتة دیگر پیروی میکنند.
هر رژیمی شامل مقادیر زیادی سبزیهای تازه، میوه، آجیل، لوبیا، حبوبات، ماهی و مرغ در حد اعتدال، و وعدههای بسیار کمی از غذاهای فرآوری شده، لبنیات، گوشت قرمز و شیرینیها است.
مصرف غذاهای گیاهی و سبزیها
غذاهای کامل شامل غذاهای که پس از رسیدن به بشقاب شما تاحدامکان به حالت طبیعی خود نزدیک باشند. میوه، سبزیها، آجیل، دانهها، لوبیا، برنج و ماهی نمونههای خوبی از غذاهای کامل هستند، هنگام انتخاب سبزیها، سبزیها برگدار، مارچوبه، فلفل، پیاز، هویج و کلم بروکسل را انتخاب کنید.
سایر سبزیها غیر نشاستهای بیش از سیبزمینی و ذرت را زیاد مصرف نکنید. این موضوع که شما چه نوع موادی روی سبزیها قرار میدهید بسیار حائز اهمیت است. مصرف این سبزیها و قراردادن این سبزیها در رژیم غذایی را فراموش نکنید.
به طور مثال در هنگام استفاده از سالادها، از جمله بالزامیک یا کمی سرکه اضافه کنید و برای سالم نگهداشتن یک وعده غذایی از سبزیها برگدار، آجیل یا دانه استفاده کنید.
ممنوعیت مصرفی بعضی از غذاها چیست؟
برای داشتن بهترین رژیم غذایی برای بیماران سکته مغزی مصرف نکردن بعضی از مواد غذاییها الزاماً ضروری است. این غذاها معمولاً بهصورت از پیش بستهبندیشده عرضه میشوند. شامل گزینههایی مانند: غلات، کراکر، نانهای خاص، چیپس و گوشتهای فرآوری شده مانند گوشت ناهار و بیکن هستند.
اما برای چه میگوییم مصرف این مواد غذایی اکیداً ممنوع؟ غذاهای فراوریشده معمولاً حاوی مقدار زیادی شکر و نمک هستند که ممکن است به تشکیل پلاک کمک کند که میتواند باعث سکته مغزی شود. توصیه میشود بهندرت غذاهای شیرین مانند: دسرها و شیرینیها بخورید و نوشیدنیهای شیرین را با آب جایگزین کنید.
ارتباط نمک با سکته مغزی چیست؟
به گزارش دکتران برتر دنیا یکی از عوامل خطر سکته مغزی فشارخون بالا است و نمک رابطه مستقیمی با فشارخون بالا دارد و توصیه میکند که بیش از ۲۳۰۰ میلیگرم سدیم در روز مصرف نکنید، و این میتواند بهسرعت افزایش یابد، بهخصوص اگر غذاهای از پیش بستهبندیشده یا گوشتهای فرآوری شده زیادی مصرف کنید.
دکترها میگویند فریب نانها و کراکرهایی را نخورید که برچسب «گندم کامل» دارند که ممکن است با گزینههای سالم اشتباه گرفته شود، اما در واقع اغلب حاوی مواد افزودنی، نمک و شکر هستند. پس برای داشتن بهترین رژیم غذایی برای بیماران سکته مغزی در مصرف مواد قندی و نمکها بسیار دقت کنید.
افزایش مصرف حبوبات
حبوبات به طور معمول دارای چربی کم و فولات، پتاسیم، آهن و منیزیم بالایی هستند. آنها همچنین فاقد کلسترول و فیبر بالایی هستند. سعی کنید همبرگرهای بدون گوشت را از لوبیا سیاه یا نخود درست کنید یا از حبوبات در سوپ و خورش استفاده کنید. مصرف حبوبات را برای داشتن بهترین رژیم مواد غذایی برای بیماران سکته مغزی خیلی توصیه میکنیم.
حبوبات دستهای از سبزیها هستند که شامل لوبیا، عدس و نخود میشود که مشخصه رژیم غذایی DASH و مدیترانهای است. دکتر فریمن میگوید که هر دو منبع عالی از پروتئین، ویتامینها و مواد معدنی هستند و چربی کمی دارند و میافزاید: آمریکاییها تقریباً هیچ حبوباتی نمیخورند، اما آنها با انواع فواید سلامتی مرتبط هستند.
مشکلات بعد از سکته مغزی که ممکن است برای شما پیش بیایید!
گاهی افراد بعد از سکته مغزی در جویدن یا بلعیدن مشکلاتی دارند. در این موارد، دکتر چن میگوید که با پزشک، آسیبشناسان گفتار و متخصصان تغذیه همکاری کنید تا مواد غذایی مناسبی برای شما ایجاد کنند تا دچار سوءتغذیه نشوید. بر اساس مطالعهای که در دسامبر ۲۰۱۸ منتشر شد، سوءتغذیه در بازماندگان سکته متفاوت است، اما تصور میشود حدود ۲۰ درصد باشد.
او میگوید اسموتیهایی که سرشار از سبزیها و میوههای کم قند هستند ممکن است در برخی موارد گزینه خوبی باشند. دکترچن همچنین تفت دادن یا بخارپز کردن سبزیها را برای نرمتر شدن و جویدن راحتتر آنها و خورش گوشت را به همین دلیل توصیه میکند. شما میتوانید این دستورات را در بهترین رژیم غذایی برای بیماران سکته مغزی قرار دهید.
مصرف مواد غذاییهای مناسب کهنسالان در سکته مغزی
۷ غذای برتر که افراد سالخورده سکته مغزی باید آن را در برنامه بهترین رژیم غذایی برای بیماران سکته مغزی مصرف کنند به شرح ذیل است:
گوشت بوقلمون بسیاری از بازماندگان سکته مغزی سالخورده مشکلات تنفسی را تجربه میکنند که میتواند خواب را در طول شب مختل کند.
لوبیا در سکته مغزی میتواند باعث ضعیف شدن عضلات شود و کنترل مثانه را برای سالمندان دشوار کند. ماست، بلغور جو دوسر، ماهیتن، اسفناج، سیب را هم میتوان در این زمره قرارداد.
رژیمهای غذایی سرشار از چربیهای اشباع، چربی ترانس و کلسترول با سکته مغزی و بیماریهای مرتبط مانند بیماری قلبی مرتبط است. همچنین، دریافت بیش از حد نمک در رژیم غذایی میتواند سطح فشارخون را افزایش دهد. برای داشتن بهترین رژیم غذایی برای بیماران سکته مغزی بهتر است که از مصرف این مواد جدا خودداری فرمایید. سکته مغزی ممکن است برای همه افراد در معرض خطر به وجود بیاید. مصرف سالم و درست غذا، میوه و غلات میتواند در روند بهبودی شما اثرگذار باشند. میوه، سبزیها و غلات در واقع در چنین بیماریهای میتوانند نقش داروهای شیمیایی را برای شما بازی کنند پس برای داشتن بهترین رژیم غذایی برای بیماران سکته مغزی استفاده از این محصولات فراموش نشود.