آسیب مغزی ثانویه چیست و چه علائمی دارد

ابن محتوا برای سایت نشاط البرز نوشتخ شده است.
آسیب مغزی ثانویه چیست و چه علائمی دارد؟
این وبلاگ با عنوان کلیدی آسیب مغزی ثانویه چیست و چه علائمی دارد برای شما نوشته شده است. آسیب مغزی اولیه و ثانویه راههایی برای طبقهبندی فرایندهای آسیبی است که در آسیب مغزی رخ میدهد. در آسیب تروماتیک مغزی آسیب اولیه مغزی در طول دوره اولیه رخ میدهد و از جابهجایی ساختارهای فیزیکی مغز ناشی میشود.

آسیب مغزی ثانویه چیست و چه علائمی دارد؟
آسیب مغزی ثانویه چیست و چه علائمی ممکن است داشته باشد؟
در پاسخ به سؤال آسیب مغزی ثانویه چیست و چه علائمی دارد باید گفت که بهتدریج رخ میدهد و ممکن است مجموعهای از فرایندهای سلولی را شامل شود. آسیب ثانویه که در اثر آسیب مکانیکی ایجاد نمیشود، میتواند ناشی از آسیب اولیه یا مستقل از آن باشد.
این واقعیت که گاهی اوقات افراد پس از آسیب مغزی بدتر میشوند، در اصل به این معنی بود که آسیب ثانویه رخ میدهد. بهخوبی درک نشده است که آسیبهای اولیه و ثانویه به ترتیب چه میزان در تظاهرات بالینی TBI نقش دارند.
آسیب مغزی اولیه چیست؟
آسیب اولیه مغزی ناشی از آسیب مکانیکی در زمان تروما است، آسیب مغزی ثانویه ناشی از پاسخهای فیزیولوژیکی به آسیب اولیه است. تصور میشود که این شامل مجموعهای از وقایع است، با ادم و هماتوم که منجر به افزایش فشار داخل جمجمه میشود که منجر به فشردهسازی و تغییر شکل بافت مغز اطراف و آسیب بیشتر میشود.
آسیب عصبی نیز با انتشار مواد نوروتوکسیک ایجاد میشود. اگرچه بحث کامل در مورد هر یک از این موارد خارج از محدوده این فصل است، هر ماده باید هنگام ارزیابی وضعیت یک فرد آسیبدیده مغزی در محیط مراقبت حاد در نظر گرفته شود.
تفاوت بین آسیبهای مغزی اولیه و ثانویه چیست؟
درحالیکه آسیب اولیه مغزی کانونی منتشر شده ناشی از آسیب مکانیکی در زمان تروما است، آسیب مغزی ثانویه ناشی از پاسخهای فیزیولوژیکی به آسیب اولیه است. این بزرگترین تفاوت میان آسیب مغزی اولیه و ثانویه است.
در آسیب مغزی ثانویه چه اتفاقی میافتد؟
آسیب مغزی ثانویه به تغییراتی اطلاق میشود که طی یک دوره چند ساعت تا چند روز پس از آسیب مغزی اولیه ایجاد میشود. این شامل مجموعهای کامل از مراحل یا مراحل تغییرات سلولی، شیمیایی، بافتی یا عروق خونی در مغز است که به تخریب بیشتر بافت مغز کمک میکند.
چه چیزی میتواند باعث آسیب مغزی ثانویه شود؟
عنوان این وبلاگ آسیب مغزی ثانویه چیست و چه علائمی دارد اما سؤال چه عواملی باعث این اتفاق کمی افتد را کم دارد. عواملی که باعث ایجاد آسیب مغزی ثانویه میشوند عبارتاند از: هیپو یا همان فشارخون (فشارخون پایین/بالا)؛ ادم مغزی (تورم مغز)؛ افزایش فشار داخل جمجمه (افزایش فشار داخل جمجمه) که میتواند منجر به فتق شود و بخشهایی از مغز جابهجا میشوند. عامل آخر هم هایپرکاپنی (سطح دیاکسیدکربن بیش از حد در خون) است که به نسبت باقی عوامل حائز اهمیت است.
انواع آسیبهای مغزی ثانویه چیست؟
آسیب ثانویه میتواند دقایقی، ساعتها، روزها یا حتی هفتهها پس از آسیب اولیه رخ دهد و با مدیریت بالینی مناسب میتوان از آسیب جلوگیری یا کاهش داد. علل آسیب مغزی ثانویه شامل هماتوم، کوفتگی، تورم منتشر مغز، شوک سیستمیک و عفونت داخل جمجمه است.
جدیترین نوع آسیب مغزی چیست؟
در ادامه پاسخ به سؤال آسیب مغزی ثانوی چیست و چه علائمی دارد به جدیترین نوع آسیب مغزی میرسیم. یکی از جدیترین آسیبهای مغزی وارده آسیب آکسونی منتشر شده است. آسیبهای منتشر آکسون یکی از شدیدترین انواع آسیبهای مغزی تروماتیک است. آنها زمانی رخ میدهند که مغز در داخل جمجمه تکان یا پیچخورده باشد.

آسیب مغزی ثانویه چیست و چه علائمی دارد؟
علت قابل پیشگیری آسیب مغزی ثانویه چیست؟
عواملی که میتوانند باعث ایجاد آسیب ثانویه به مغز شوند بارانداز: هیپوکسی، هیپرکاپنیا، افت فشارخون و فشارخون داخل جمجمه است. اما میتوان این موضوع را پیشگیری کرد و این عوامل از مرحله مراقبتهای قبل از بیمارستان شروع میشود و تا بخش مراقبتهای ویژه ادامه مییابد.
انواع آسیب مغزی ناشی از ضربه چیست؟
در زیر انواع رایج آسیب مغزی تروماتیک ذکر شده است. بارانداز:
- آسیب مغزی کودتا – کنترکود
- کوفتگی مغز
- سندرم ضربه دوم
- سندرم کودک تکان خورده
- آسیب نافذ
این عوامل درهرصورت ممکن است آسیبی جدی به مغزی شما را وارد کند و اتفاق جبران ناپذیری رخ بدهد.
آیا مغز پس از ضربه میتواند خود را بهبود بخشد؟
از سری سؤالهای که به طور دائم بعد از هر بار آسیب پرسیده میشود این است که آسیب مغزی ثانویه چیست و چه علائمی دارد و یا اینکه آسیب وارده امکان بهبودی دارد یا خیر. در پاسخ به این پرسشها میگویم که خوشبختانه، مغز فوقالعاده انعطافپذیر است و توانایی ترمیم خود را پس از یک آسیب تروماتیک دارد.
این توانایی بهعنوان نوروپلاستیسیته شناخته میشود، و به همین دلیل است که بسیاری از بازماندگان آسیب مغزی میتوانند بهبودهای شگفتانگیزی داشته باشند.
مقایسه آسیب اولیه در آسیب مغزی ثانویه
دو نوع آسیب مغزی تروماتیک (TBIs) وجود دارد که صدمات مغزی اولیه دارای علائم فوری، اغلب جدی هستند که نیاز به درمان فوری پزشکی دارند. آسیبهای مغزی باز یا آسیبهایی که شواهد قابلمشاهدهای از آسیب ایجاد میکنند (زخمهای خونریزی دهنده، نواحی متورم روی سر) معمولاً بهعنوان آسیبهای مغزی اولیه طبقهبندی میشوند.
آسیبهای مغزی باز شامل آسیب عروق خونی، کوفتگی، شکستگی جمجمه و پارگی یا کشیده شدن آکسونهای عصبی (برش آکسون) میشود. در عرض چند ثانیه، افرادی که دچار آسیب مغزی اولیه شدهاند ممکن است بیهوش یا نیمه هوشیار، تا حدی فلج یا قادر به برقراری ارتباط نباشند.
علائم آسیب مغزی ثانویه چست؟
در مقابل افراد مبتلا به آسیب مغزی اولیه سؤالی پیش میآید که آسیب مغزی ثانویه چیست و چه علائمی دارد در پاسخ باید گفت افراد مبتلا به آسیب مغزی ثانویه ممکن است از حادثه خارج شوند و احساس خوبی داشته باشند، فقط ساعاتی یا حتی چند روز بعد علائم را تجربه کنند. علائم آسیب مغزی ثانویه احتمالی عبارتاند از:
- سردردهای شدید و مکرر
- مشکلات بینایی یا ازدستدادن ثبات بینایی
- ازدستدادن حافظه یا مشکل در حافظه کوتاهمدت
- بیخوابی یا پرخوابی
- سرگیجه یا غش
- بدخلقی، افسردگی حاد، یا تغییرات شخصیتی
- تغییرات در عادات غذایی
- تشنج یا تشنج ناگهانی
- نقص حسی (ازدستدادن بویایی و شنوایی)
- حساسیت به نور و یا صدا
- گفتار نامفهوم، ناتوانی در برقراری ارتباط، ناتوانی در درک آنچه دیگران میگویند
اگر آسیب مغزی ثانویه توسط یک متخصص پزشکی تشخیص داده شود، توصیه میشود که شخص آسیبدیده یا عزیزانش با یک وکیل آسیب مغزی برای دریافت غرامت برای صورتحسابهای پزشکی فعلی و آینده، دستمزدهای ازدسترفته و درد و رنج تماس بگیرد.

آسیب مغزی ثانویه چیست و چه علائمی دارد؟
این وبلاگ با عنوان آسیب مغزی ثانویه چیست و چه علائمی دارد تقدیم به نگاه شما شد و اطلاعاتی در باب این ضعف جسمانی و بیماری به شما داده شده است. آسیب مغزی ثانویه به تغییراتی اطلاق میشود که طی یک دوره چند ساعت تا چند روز پس از آسیب مغزی اولیه ایجاد میشود. این شامل مجموعهای کامل از مراحل یا مراحل تغییرات سلولی، شیمیایی، بافتی یا عروق خونی در مغز است که به تخریب بیشتر بافت مغز کمک میکند. این آسیب علائم چون سردرد، تاری دید، عدم درک گفتار و غیره … را در پی خود دارد.